VijestiGrad Zagreb

Pomozi i ti, nazovi 193!

Povodom obilježavanja 4. svibnja – Dana vatrogastva i svibnja – Mjeseca zaštite od požara, Hrvatska vatrogasna zajednica održava edukativnu akciju pod nazivom “Pomozi i ti, nazovi 193”.


Manifestacija će se održati u subotu 4. svibnja s početkom u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Uz gradonačelnika Bandića, očekuje se dolazak predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera, glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića te brojnih vatrogasaca i građana.

Manifestacija je prvenstveno namijenjena predškolskom i školskom uzrastu, ali i ostalim građanima, kod kojih se želi osvijestiti važnost odgovornog ponašanja, protupožarne preventive kao i promovirati vatrogasnu djelatnost. Kako bi se spriječila katastrofa, važno je od najranije dobi djecu senzibilizirati za njihovu ulogu u sprječavanju požara i ostalih nesreća. Ujedno je važno i odraslima prezentirati kako reagirati u brojnim svakodnevnim situacijama: kako pravilno nazvati vatrogasce i dojaviti požar, koristiti aparat za gašenje požara, što napraviti u kuhinji ukoliko dođe do zapaljenja…?

U svrhu edukacije građana vatrogasci JVP Grada Zagreba izvest će pokaznu vatrogasnu vježbu. Građani će moći razgledati vatrogasna vozila i opremu, dok će najmlađi isprobati rušenje meta s brentačama i spuštanje s pomoću tronošca. Za sve uzraste su pripremljeni edukativni materijali, od bojanki do letaka s uputama o pravilnom postupanju u slučaju požara i balona s preventivnom porukom.

Pozivamo građane svih uzrasta da sudjeluju u ovoj manifestaciji, kako bi obnovili svoje znanje o opasnostima koje donose požari te tako pridonijeli povećanju sigurnosti od požara.

Raspored događanja:

10:00 – pozdravni govori (predstavnici Grada Zagreba i Hrvatske vatrogasne zajednice)
10:15 – pokazna vatrogasna vježba
10:30 – radionice za djecu: spuštanje s tronošca, gađanje mete s brentačama
10:50 – radionice za odrasle

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close