VijestiGrad Zagreb

Polovično obavljen posao rezultirao otvaranjem samo jednog dijela pokretnih stepenica Importanne centra!

Iz Grada Zagreba ističu da je Importanne centar 1. listopada 2018. svojevoljno stepenice pustio u pogon. Za to vrijeme zaštitari centra nisu serviserima dozvoljavali pristup radu, iako na stepenicama nisu bile provedene sve potrebne radnje. Serviseri, koji su ovlašteni od Grada, slijedom toga nisu bili u mogućnosti obaviti sve prethodne pripreme za pokretanje stepenica u pogon. Zbog takvog nekontroliranog rada pokretnih stepenica došlo je do znatnog oštećenja njihovog silaznog traka te se iste ne mogu trenutno koristiti. One će se moći  koristiti čim budu dostavljeni i ugrađeni naručeni dijelovi.


Silazni trak pokretnih stepenica zbog oštećenja, zahtjeva opsežniji zahvat za koji je potrebno pribavljanje dijelova za zamjenu. Naime, ovlašteni serviser angažiran od Grada izvršio je radove prve faze popravka još 17. rujna 2018. Nakon toga su stepenice trebale biti puštene u probni rad, a potom i u funkciju, no isto je spriječeno od Importanne centra koji je onemogućio spajanje stepenica na postojeće instalacije električne energije. Importanne centar je također, zaposjedanjem prostora radova, onemogućio spajanje stepenica na novo izvedene električne instalacije u vlasništvu Grada.

Iz Grada Zagreba su u priopćenju, uz objašnjenje, poslali i ispriku.

Ispričavamo se svim građanima zbog poteškoća i neugodnosti tijekom nemogućnosti korištenja stepenica te molimo za strpljenje i razumijevanje dok iste ne budu u potpunosti vraćene u funkciju.

Razlog puštanja u pogon samo ulaznog traka je , ističu, zaštita javnog interesa i olakšano kretanje građana. Ulazni trak pokretnih stepenica spaja Trg Ante Starevića u čijoj je blizini i Glavni željeznički kolodvor s pothodnikom koji se proteže od Importanne centra do autobusnih termminala južno od Galvnog kolodvora. Prema nekim procjenama, dnevno kroz pothodnik i pokretne stepenice prođe i do 350 tisuća ljudi. Zbog takvih situacija građanima je od srijede 31. listopada na raspolaganju samo ulazni trak pokretnih stepenica.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Grada Zagreba

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close