AutomotoVijesti

Policija u pojačanim akcijama za vikend

NADZOR NA BROJNIM LOKACIJAMA

Ravnateljstvo policije za ovaj vikend najavilo je pojačani nadzor prometa diljem Hrvatske.


Tijekom vikenda najavljene su promijenjive vremenske prilike sa sunačanim razdobljima, ali povremeno i s kišom zbog čega vožnja može biti otežana.

Stoga je policija objavila specijalno priopćenje sa savjetima i upozorenjima svim sudionicima u prometu.

Fokus nadzora biti će na sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, s posebnim naglaskom na tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Nadzor prometa vršit će se na velikom broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti biti će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugo”, stoji u priopćenju.

Upozorili su i na druge opasnosti na cesti kao što su vidljivost pješaka i biciklista u noćnim satima koji su obavezni nositi reflektirajuću odjeću ili druge reflektirajuće oznake. Kazna za nepoštivanje odredbe kreće od 300 kuna.

Ističu kako se u posljednjih tjedan dana dogodilo devet prometnih nesreća u kojima je poginulo deset osoba te da je u svim nesrećama krivac ljudski faktor, a u većini i prevelika brzina. Apeliraju na vozače automobila da obavezno koriste pojas, a vozače mopeda i motocikala da nose zaštitne kacige.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close