Politika

Policija pozvala škole da im odmah jave ako saznaju da se Pernar planira pojaviti pred školom

Više zagrebačkih srednjih škola dobilo je dopis u kojem piše da odmah pozovu policiju ako imaju saznanja da će se nekadašnji saborski zastupnik Ivan Pernar pojaviti pred njihovom školom, javljaju 24sata.


Naime, Pernar već neko vrijeme obilazi zagrebačke škole, slika i snima maloljetnu djecu te to objavljuje na društvenim mrežama. Uz to djecu poziva da se ne cijepe i da piju Lugolovu otopinu koja je opasna za one koji ne pate od deficijencije joda.

Stručnjaci su više puta upozorili da nitko na svoju ruku ne piju Lugolovu otopinu, mješavinu kalijevog jodida i razrijeđenog joda koja se u medicini koristi kao dezinfekcijsko sredstvo te za liječenje deficijencije joda koja može remetiti rad štitnjače i nitko je ne bi trebao uzimati bez nadzora.
Ravnatelji škola su nemoćni jer Pernar to radi na javnoj površini, a djeca hrle van čim čuju da je ovaj ispred škole. Pernara su prijavili Pravobraniteljici za djecu koja je molila institucije da reagiraju, ali ovaj je nastavio po svome. Kako doznaju 24sata, više zagrebačkih srednjih škola dobilo je dopis od policije u kojem piše da im se jave u vezi Pernara.
U dopisu piše kako je policija zaprimila dopis pravobraniteljice za djecu o Pernarovim dolascima pred škole te da mole ako imaju saznanja da će se opet tamo pojaviti to jave dežurnoj policijskoj postaji.

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL/screenshot

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close