Ličko-senjska županijaPolitika

Pokrenut stegovni postupak protiv Darka Milinovića

Ono što se jučer najavljivalo dobilo je i službenu odluku. Naime, Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice, sukladno odredbi članka 67. stavak 1. Statuta HDZ-a, na telefonskoj sjednici održanoj 30. kolovoza 2018. donijelo je Odluku o pokretanju stegovnog postupka pred Visokim časnim sudom HDZ-a protiv Darka Milinovića, člana Predsjedništva HDZ-a, zbog osobito teške povrede članske obveze opisane u članku 19. stavak 2. Statuta HDZ-a.


Kako je objašnjeno, a što se može vidjeti i na službenoj stranačkoj internetskoj stranici:

Glasovanju je pristupilo 29 članova Predsjedništva HDZ-a: 27 članova je glasovalo za Odluku, 1 je bio protiv, a 1 suzdržan. Organiziranjem dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu 29. kolovoza 2018. te svojim postupcima i javnim nastupima, Milinović je djelovao protivno temeljnim vrijednostima i načelima HDZ-a te uzrokovao štetne posljedice za ugled i političke interese naše stranke, odnosno počinio osobito teške povrede članskih obveza. Odluka Predsjedništva HDZ-a upućena je Visokom časnom sudu HDZ-a na odlučivanje.

Tijekom jučerašnjeg dana već je i predsjednik stranke najavio tu opciju objasnivši da ne želi da se od stranke radi cirkus.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close