Moda

Pogreške pri šminkanju koje radimo u žurbi

Nikome se ujutro ne da trošiti previše vremena na šminkanje tako da je najjednostavnija opcija brzinsko nanošenje šminke. No, kada ste u žurbi preskačete neke korake kojih biste se ipak trebali pridržavati ako želite izgledati besprijekorno cijeli dan


1. Ne rješavate se dodatnog sloja ulja na licu
Ulje je najgori neprijatelj zbog kojeg dugotrajna šminka i neće baš – dugo trajati. Čak i ako dobro očistite lice pomoću gela za umivanje i tonera postoji mogućnost da će sloj ulja i dalje ostati na vašoj koži.

Prije nego što započnete s nanošenjem bilo kakvih proizvoda na lice, obrišite one dijelove lica koji se inače najviše sjaje poput T-zone i brade s papirićima za matiranje. Oni su stvoreni upravo za upijanje viška masnoće.

2. Ne nanosite kremu za lice
Ovaj korak nikako ne biste smjeli preskočiti. Osim što hrani kožu, nanošenjem kreme za lice izbjeći ćete način šminkanja zbog kojeg ćete izgledati starije te ćete zagladiti suha područja koja onda puder neće moći naglasiti.

Kremu za lice umasirajte kružnim pokretima u kožu te pričekajte najmanje pet minuta prije nego što započnete s nanošenjem podloge na lice.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close