Turizam

Pogledajte nove tri rute destinacije Plitvičke doline!

Područje turističke destinacije smještene u srcu Hrvatske, između slikovitih Rastoka i svjetski poznatog Nacionalnog parka Plitvička jezera, dobilo je nove tri rute koje se planiraju razvijati u nadolazećoj turističkoj sezoni. Plitvičke doline povezuju tri teme koje obilježavaju krajolik i prirodne ljepote ovoga kraja – vodu, špilje i šumu. Iz Turističke zajednice predlažu po tri rute, svaka za jedan dan, što u konačnici iznosi tri dana boravka i ide u prilogu ideji produženja boravka turista koja je i dio nacionalne strategije razvoja turizma.

rute-podrucja
Grafički prikaz ruti područja u Plitvičkim dolinama (Rakovica)

Ruta špilje dobila je naziv po glavnoj atrakciji – Baraćeve špilje. Prostire se kroz zaštićeno prirodno područje jedinstvenog kraškog i šumskog krajolika, vrijedno paleontološko i arheološko nalazište koje svjedoči o postojanju života špiljskih životinja i ljudi od pradavnih vremena. U Hrvatskoj ima oko 8000 istraženih speleoloških objekata, a u našoj općini oko 150. Za vas smo uredili Gornju Baraćevu špilju. Na Ruti možete i voziti biciklom, isprobati jahanje, adrenalinske aktivnosti, uživati u mirisima lavande i okusima tradicionalne kuhinje.”  Osim toga, na Ruti špilje nalaze se i biciklističke staze R 31 i 32 te R 38 o kojima smo nedavno pisali, Off road centar i Konjički centar Rastoke. Za gastro ponudu Rute špilje brine se TC Marko, a od OPG-a tu je Lavanda.

Ruta vode vas vodi kanjonom rijeke Korane koji daje mnoštvo mogućnosti. Pokretala je Korana nekad i brojne mlinice, a jednu takvu naći ćete na ruti. Danas u ljetnim mjesecima presušuje, povlačeći se u svoje još uvijek nedovoljno istraženo i zanimljivo podzemlje. Nad kanjonom ponosno stoji kula Starog grada Drežnika, nedaleko je konjički centar, a iskreno preporučujemo farmu jelena, adrenalinski park kod Gajine pećine te predah u jednom od objekata.” Okosnica Rute vode je obnovljena kula Stari Grad Drežnik nad rijekom Koranom, a tu se nalaze i biciklističke staze R 35, 36 i 37, Ranch Terra, Adrenalin park Plitvice i Ranch Dolina jelena. Od gastro ponude Ruta vode ima najširu ponudu a sastoji se od; Hotel−restorana Degenija, Kampa Korana, Villa−restorana Sedra, Bistroa Winner i Bistroa Old Shatterhand.

Rakovica - HTZ v.2

 

Ruta šume još uvijek nije dovoljno istražena i prezentirana kao rute vode i špilja ali zbog toga i ima svoje čari. Bogata je šumom  bukve i jele, vrste koje su karakteristične za ovaj kraj. Biciklističke staze su zahtjevne i samo za vožnju u grupi. Nekada je ovaj prostor bio bogat ljudima, danas ih nećete naći ali su tu svjedoci; temelji kuća i brojni bunari na koje ćete naići istražujući rutu.” Od biciklističkih staza tu su one R 33 i 34, a Ruta šume osmišljena je oko Jelovog klanca Equus igni konjičkog kluba. Od gastro i smještajne ponude Ruta šume ima Kamp Turist, Hotel Grabovac, Restoran Plitvička vrela, Restoran Plitvički dvori, a od OPG-a proizvode nude tri: Turkalj, Čubrić i Eko Klanac.

Ova zanimljiva turistička ponuda Plitvičkih dolina uskoro će biti dostupna u uredu Turističke zajednice općine Rakovica  u obliku brošure, kao i na svim drugim navedenim važnim lokacijama na destinaciji. Iz Turističke zajednice njome će predstavljati sadržaje na turističkim sajmovima, seminarima i skupovima.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close