Karijera

“PODUZETNIŠTVO JE IN” U Otočcu održan proljetni ciklus predavanja o poduzetništvu za žene

U organizaciji HGK – Županijske komore Otočac i Međunarodne mreže poslovnih žena 25. i 30. ožujka, uz poštivanje protuepidemijskih mjera, održan je proljetni ciklus predavanja i radionica o poduzetništvu za žene Poduzetništvo je IN.


Iako se žene sve češće uključuju u poduzetničke aktivnosti, ukupan broj poduzetnica još je uvijek na niskoj razini. Poduzetništvo je važna odluka u životu svake osobe i razlikuje se u odnosu na rad u nekom poduzeću, osim toga biti vlasnik poduzeća ili obrta je velika odgovornost, ali i način života. Program za razvoj poduzetnica Županijske komore Otočac uključuje višestruki pristup kroz prepoznavanje i potporu poduzetnicama, izgradnju kapaciteta poduzetnica kroz programe obuke, pomaganje poduzetnicama u pristupu uslugama poslovnog razvoja koje pružaju druge organizacije i institucije, jačanje svijesti o potencijalu žena poduzetnica i podizanje svijesti o povezanim preprekama koje koče njihovo sudjelovanje u gospodarskim procesima.

S ciljem pružanja najnovijih informacija što je sve potrebno za iskorak u poduzetništvo osmišljene su radionice za žene „Poduzetništvo je IN“.

Kako biti uspješna, prepoznati vlastiti potencijal, usmjeriti se s ciljem rasta i razvoja i fokusirati na bitno, ocijeniti koje su ideje dobre za provođenje, a koje ne, koje prepreke se može izbjeći ili na koji način si olakšati poslovanje i biti produktivnija korištenjem praktičnih alata, poduzetnice su saznale od predavačica Ivane Radić, predsjednice udruge Međunarodne mrežeposlovnih žena i direktorice Present communications d.o.o. i Vesne Odobaša, specijalistice digitalnog marketinga, certificirane trenerice Mentalnih mapa i vlasnice digitalnog studija Scarabei, koje su u poduzetništvu već duži niz godina i aktivno rade na osnaživanju i promicanju ženskog poduzetništva. Teme koje su obuhvatile ove radionice su: kako aktivirati svoj potencijal – kroz Points of you metodu, primjena mentalnih mapa u poslu te prodajna i poslovna komunikacija putem Interneta

Na kraju radionice sudionicima su podijeljene diplome kao potvrda o uspješno završenoj radionici te je iskazano zanimanje za održavanje sličnih radionica.

 

Foto: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close