Početkom tjedna nastavlja se nestabilno vrijeme, prema kraju se vraćaju vrućine

U novom tjednu nastavak nestabilnih vremenskih prilika, osobito na početku, a zatim prema vikendu sunčanije, postupno opet i vruće.


U ponedjeljak na kopnu pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito prijepodne u središnjim predjelima, ali poneka kap je moguća i drugdje u unutrašnjosti. Na Jadranu od jutra malo sunčanije, iako će na jugu uz jači razvoj oblaka i danas biti ponekog pljuska.

Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, na moru umjerena i jaka, pod Velebitom na udare i olujna bura ili tramontana. Dnevna temperatura malo niža – na Jadranu uglavnom ispod 30, a u unutrašnjosti ispod 25 stupnjeva.

U kopnenim predjelima i u novom tjednu nestabilno, osobito početkom tjedna kada će biti povremene kiše ili pljuskova, a zatim od srijede sunčanije, postupno opet i sve toplije. Za vikend nam se vraćaju i 30-tice, ali neće biti previše vruće, a i noći ostaju ugodne.

Na Jadranu početkom tjedna promjenjivo, uz jači razvoj oblaka su mogući lokalni pljuskovi. Prema vikendu sunčanije, vedrije i stabilnije. Bura će oslabjeti, tijekom dana i okrenuti na sjeverozapadnjak. Još samo utorak manje vruće, a zatim dnevna temperatura iznad 30 °C.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close