VijestiGrad Zagreb

Početak uređenja površine oko spomenika kralja Tomislava

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić je danas sa suradnicima prisustvovao početku radova na uređenju površine oko spomenika kralja Tomislava.


Gradonačelnik je podsjetio da su radovi na obnovi trga započeli prije dvije godine te da su planirane četiri faze. Ovo je posljednja faza obnove, tri faze smo već izvršili. Prva faza je bila saniranje oborinske odvodnje, druga je bila obnova fontane dok je treća bila obnova javne rasvjete i hortikulture u cijelom parku Zrinjevac. Ostalo je samo uređenje spomenika i prostora oko njega

U okviru radova će se popločati dio zelene površine oko postamenta spomenika, a umjesto stepenica s obje strane spomenika izgradit će se prilazne staze u sipini. Također će biti izvedeni i konzervatorsko-restauratorski radovi na granitnom postamentu, na brončanom reljefu na postamentu i na samom spomeniku.

Radovi će trajati 6 mjeseci, a projekt je izrađen prema željama građana koji su u javnoj anketi imali priliku izjasniti se o tipu kamena koji će biti postavljen na toj lokaciji.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close