Ličko-senjska županijaVijestiPolitika

Ante Kovač nakon početka izgradnje vodovoda: “Radovi na Rudanovcu i Rastovači se planiraju izvesti u predsezoni”

Općina Plitvička jezera obavjestila je građane kako je počela izgradnja novog vodovoda u naselju Rastovača, nedaleko svjetski zaštićenih Plitvičkih jezera. Novi vodovod u Rastovači biti će duljine 2.7 kilometara, a uključuje i izgradnju kućnih priključaka. Vrijednost radova je 1.3 milijuna kuna, a sredstva su osigurana Ugovorom o sufinanciranju između Hrvatskih voda i Općine Plitvička jezera, u omjeru 80-20%. Posebno građane veseli najavljeni završetak radova u lipnju, što je točno na početku očekivano dobre turističke sezone.

Slijedom te dobre informacije za brojne građane, upitali smo načelnika Plitvičkih jezera Antu Kovača, za komentar.

Vodovod i odvodnja su prioritet ove općine. U zadnjih nekoliko mjeseci rješavaju se dva naselja, Rudanovac i Rastovača te se Korenica izmješta na novi cjevovod. Ukupno je to preko 5 km što cjevovoda što priključaka protuvrijednosti cca 5 milijuna kuna, od čega . Raspisani su neki novi natječaji, ali otom potom. Znate kako je s javnom nabavom i Pelješki most padne na žalbama. Kad prođe čut će se. Ove godine će se dovršiti projektna dokumentacija za barem još jedno naselje, a pripremaju se i rješenja za neka najkritičnija naselja. Zahvaljujući ljudima iz Hrvatskih voda i upravi našeg vodovoda stvari lagano idu naprijed. Projekti za Rudanovac i Rastovaču su stari nekoliko godina. Nažalost iz nekih razloga su stajali u ormaru. Opozicija će naravno pokušati ponavljati mantru da su to njihovi projekti, ali imali su vremena da ih realiziraju. Ali to su sve normalne stvari u politici. Neka čekaju u redu, izbori su tek za tri godine. Radovi na Rudanovcu i Rastovači se planiraju izvesti u predsezoni, do 15.6. Ljudi pozitivno reagiraju, naravno da se boje radova zbog sezone. Ali moraju se sjetiti kroz kakve su muke prolazili ljetos i koliko su puta zvali zbog puknuća i nestanka vode. Isto tako imali smo snijeg donedavno i tko zna kad će pasti prvi sljedeće zime, tako da su rokovi u Lici bitno skraćeni u odnosu na ostatak Hrvatske. – ističe načelnik Kovač za LIKACLUB.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot HRT

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close