PolitikaIzdvojeno

Počela je politička kampanja u Ličko-senjskoj županiji. Dal već jedete kokice ili ćete tek ispeći nakon ovog članka?

NIŠTA NOVO U 2021.

Pred nama je još jedna ozbiljna politička kampanja u jednoj od najslabije razvijenih županija, najsiromašnijih i najrjeđe naseljenih, te s najmanjim brojem stanovnika u Republici Hrvatskoj.


S obzirom na ratno stanje u ličkim lokalnim medijima može se reći da je počela politička kampanja u Ličko-senjskoj županiji. Iako nitko od kandidata još nije odlučio istaknuti svoju kandidaturu, ove godine, na političkoj sceni očito nas ne čeka ništa novo.

Svaki političar na svom portalu, namjestio si je anketu po kojoj baš on ima najviše glasova, a cijela priča je završila i na svjetskom CNN-u. Naravno, šala je, no od svih vijesti koje su objavljene, a većinom se sastoje od sveopćeg blaćenja konkurenata u obliku političkih stranaka LIPO i HDZ, ta nam se učinila kao jedina vrijedna prenošenja i spominjanja.

Tako je portal Gacka053 iz Otočca, objavio zanimljiv humorističan tekst koji tvrdi da je u izmišljenoj anketi za jednu političku stranku glasalo više od 78 milijuna ljudi.

Istine radi, podsjetimo, cijela Ličko-senjska županija nema 78 i pol milijuna ljudi, već samo nešto više od 35 tisuća ljudi. Od tog broja, po nekim procjenama više od 60% je starog stanovništva, što znači da uopće nemaju pristup Internetu, niti ga koriste. Samim time, širina čitanja ovakvih članaka je spuštena na maksimalno 20 tisuća ljudi, od kojih je dio, onih mlađih školaraca, učenika i studenata, prilično nezainteresiran za politiku.

Ipak, zanimljivo je primjetiti načine na koji lički političari ispituju svoju snagu i javno mnijenje tih 20 tisuća građana Ličko-senjske županije. Dok su neki političari prije znali provoditi ozbiljne ankete o svojoj popularnosti, u Ličko-senjskoj županiji sve je sada ipak na puno nižoj razini. Političari koriste svoje medije, kako bi se prikazali spasiteljima i vladarima vrlo siromašne i rijetko naseljene županije, dok je obično kmetstvo odnosno građanstvo ono koje samo mora vjerovati, klikati i glasati, za bolje sutra koje nikako da dođe.

Sve u svemu, savjetujemo svim čitateljima da si ako već nisu, ispeku kokice i iz fotelje prate veliku finalnu bitku koja na području Ličko-senjske podsjeća na serijal Igri prijestolja. Serija je vrlo dobra, jedna od najgledanijih u svijetu i sigurno ima mnogo stvarnih više od 78 i pol milijuna gledatelja, no ima mnogo negativaca koji do zadnjeg dana izrabljuju dobre ljude u borbi za moć nad teritorijem i ljudima. Serija je i prepuna izdaje, krvi, laži, prevare i prljave bitke. Slično je i sad u Ličko-senjskoj županiji, čak bi se i neke aktere moglo povezati sa tim licima. Velika bitka iz serije čeka nas na ličkom ratištu u svibnju 2021. godine.

Ono u što smo sigurni, je da vam nakon ovih izbora neće biti bolje, niti će nama biti bolje. Svima će nam biti isto, a nekome će sigurno isto biti isto, ali možda računaju i na bolje…

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close