DogađanjaVijestiTurizam

FOTO Plitvičke doline drugi put udahnule dušu povijesnoj kuli – turisti prezadovoljni pričom!

Područje juga Karlovačke županije koji se posljednjih godina brendira svojom posebnošću – prekrasnim i posebnim dolinama, ali i Plitvicama kojima su najbliža destinacija, jučer je na jedan dan potpuno oživjelo svoju povijest.

Na autentičnoj lokaciji, u Drežnik gradu nedaleko Rakovice kod poznate kule koja se nalazi iznad kanjona rijeke Korane okupili su se Serežani kao elitna vojna jedinica, rijeka Korana koja je predstavila zašto je Korana žila kucavica i život Plitvčkih dolina, Japod kao povijesni stanovnik Europe i područja cijele Hrvatske ali i dolina, te Eugen Kvaternik koji je za Rakovicu najpoznatija ličnost povezana sa hrvatskom poviješću i Rakovičkom bunom. Legende su cijeli dan s brojnim posjetiteljima predstavljale bogatu povijest ovog kraja u okružju prekrasne kule Stari Grad Drežnik, a djeca su uživala u kreativnim i edukativnim radionicama. Posjetitelji svih generacija gađali su iz srednjovjekovne praćke, skakali u vreći, oslikavali lica, tražili blago i jednostavno uživali cijeli dan.

Na velikom gastro dvoboju ocjenjivale su se kulinarske sposobnosti i vještine pripravljanja autohtonog jela. Dvije ekipe, Folklorno društvo Otočac i Kulturno umjetničko društvo “Izvor” iz Rakovice, sukobile su noževe i kuhače u vrlo neizvjesnoj kulinarskoj borbi koju su žirirali kuhari Nacionalnog parka Plitvička jezera Dario Špehar i Igor Jularić te legenda hrvatskog kuhanja veliki kuhar Stevo Karapandža. Žiri je presudio da su timovi bili jednako dobri, a složili su se i brojni gosti koji su kušali spravljena jela.

Nakon prezentacije jela folklorna društva su zaplesala i zapjevala, u čemu su im se pridružili i brojni posjetitelji. Mnoštvo gostiju iz Zagreba i Karlovca dalo je izvrsne ocjene samom događanju, koje su posjetili gosti iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

Manifestaciju su posjetili prekrasni konji Konjičkog kluba Rakovica koji su bili na raspolaganju posjetiteljima za jahanje i druženje tokom cijelog popodneva.

Održana je i biciklistička tura Legende Plitvičkih Dolina za vrijeme koje su sudionici čak  šest sati uživali u upoznavanju ovog kraja, a svoju vožnju završili defileom kod kule.  Iz Turističke zajednice potvrđuju da su ovim događajem turistima i svim posjetiteljima ispričali priču o povijesnim ličnostima na lokaciji na kojoj su seprije mnogo godina okupljali ljudi ovog kraja i isto tako živjeli, kuhali, zabavljali se i čuvali svoju tradiciju.

Sve je završilo velikim iznenađenjem nakon padanja mraka – osvjetljivanjem kule Stari Grad Drežnik u boju plašta Serežana i velikim partyjem ispred kule.

Vidimo se dogodine!

 

Izvor: PR | Foto: Turistička zajednica općine Rakovica

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close