KulturaIzdvojeno

PJESNIKINJA IZ NOVALJE Andriana Škunca je dobitnica nagrade “Vladimir Nazor” za životno djelo!

Ovogodišnju nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo u kategoriji književnosti dobila je Andriana Škunca – pjesnikinja, esejistica, likovna kritičarka i umjetnička fotografkinja, autorica velikog i nagrađivanog književnog opusa.


Podrijetlom je iz Novalje na otoku Pagu, gdje je provela djetinjstvo te živi i danas, pa je njezino pjesništvo (kao i noviji popratni fotografski rad) trajno obilježeno insularnim iskustvom, slikama i motivima.

Prvu zbirku pjesama “Do neba bijelo” objavila je 1969. godine, nakon čega su uslijedile brojne knjige poezije i pjesama u prozi. Bila je jedna od sastavljača antologije hrvatskih pjesama u prozi “Naša ljubavnica tlapnja” 1992. godine. Piše i poetske eseje, zapise o likovnim umjetnicima i književne kritike. Zapažena je i kao umjetnička fotografkinja i dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoj književni rad.

Pogledajte video s dodjele nagrada koja se održala na ljetnoj pozornici Hrvatske radiotelevizije (HRT) u Zagrebu.

Video zapis sa dodjele Nagrade Vladimir Nazor za životno djelo (Y) <3

Gepostet von Andriana Škunca am Dienstag, 14. Juli 2020

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Andriana Škunca / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close