Karlovačka županija

Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca

Peta preminula osoba od koronavirusa je muškarac srednje dobi iz Karlovca, koji je bio na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, priopćio je u subotu karlovački Stožer Civilne zaštite.


Preminulih je ukupno pet, jer je preminuo u Klinici za infektivne bolesti još jedan bolesnik srednje životne dobi s hipertenzijom, odnosno visokim tlakom u anamnezi”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na popodnevnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ravnateljica Klinike za infektologiju Alemka Markotić potvrdila je da je pacijent bio liječen u toj klinici, te da je spadao u rizičnu skupinu po svojoj kroničnoj bolesti, a to je visoki krvni tlak.

Rekla je da zato treba upozoriti sve građane koji imaju kroničnu bolest da moraju jako paziti na sebe.

Osim preminulog, od novog koronavirusa zarazila se i njegova supruga, potvrdila je ranije karlovačka epidemiologinja Biserka Hranilović.

U Karlovačkoj županiji dosad je 19 oboljelih od koronavirusa.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close