Vijesti

Perušić je noću u potpunom mraku, mještani strahuju od migranata

Ekipa Dnevnika posjetila je Perušić gdje vlada pobuna zbog manjka javne rasvjete koja svijetli samo tri sata na dan.


Perušićani potpisuju i peticiju, tvrde da im politika određuje snagu rasvjete. Zbog mraka su u strahu i od dolaska migranata na čijoj su ruti, ali i od porasta kriminala.

“U 20:30 sati se pali, a u 23 sata se gasi. Funkcioniramo na taj način da imamo svi mobitele i onda tako idemo s tim svjetiljkama kod susjeda’‘, kazao je Predrag Dundović iz Građanske inicijative ”Svjetlo ili tama” za Dnevnik.

Kažu, tinejdžeri se iz noćnih izlazaka kućama vraćaju po mraku, po mraku se ide i ujutro na posao, a sve zbog štednje.

Jesu li svi ostali onda ludi pa troše, ili ne znaju ugasiti, samo smo mi izgleda najpametniji i gasimo nauštrb građana i nauštrb njihove sigurnosti’‘, rekao je Vlado Orešković iz građanske inicijative ”Svjetlo ili tama”.

Jer ne boje se ovi Ličani samo mraka i lopova.

Pa strah je prisutan jer se iz jednoga dijela pojavljuju migranti. Bilo ih je i u Perušiću, a gdje ih je jedno dvoje u kući, strah se uvuče, a kad svijetlo svijetli drugačije je’‘, rekao je Ivan Jurišić iz Perušića.

Zbog svega su u veljači pisali i općinskoj vlasti. Okupili su se u građansku inicijativu, peticijom prikupili 154 potpisa. Jedino, tvrde, što su iz Općine poručili ili ovako ili povećanje komunalne naknade.

‘Moram naglasiti da je komunalna naknada u općini Perušić i sada, ako ne najveća, onda sigurno među najvećima u državi”, kaže Orešković.

Ne žele, kažu, biti ni jedini u državi kojima se prije ponoći gasi javna rasvjeta. I borit će se, poručuju i dalje. Sve dok ovdje, u srcu Like, svaka kuća ne bude osvijetljena. I dok se svi ne budu osjećali sigurno.

Više na Dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close