TechTurizam

PAMETNA KLUPA U Rakovici digitalizacijom počinju pripreme za turističku sezonu 2018.

U Rakovici se ovog tjedna poboljšala kvaliteta digitalizacije, ususret turističkoj sezoni 2018. godine

 

Turistička zajednica općine Rakovica ugradnjom pametne klupe i kvalitetnije Internetske mreže želi značajnije pridonijeti digitalizaciji na području općine Rakovica, a u svrhu poboljšanja uvjeta boravka turista kojih je svake godine sve više, produženja sezone u pred i post periodu kao i povećanju zadovoljstva destinacijom ponudom i uslugama koje nudi.

Stigla “pametna klupa”


U centru Rakovice postavljena je “pametna klupa”, te uvedena jača internetska mreža. Klupa je velika inovacija koja dolazi iz Solina, što znači da je u centru Rakovice postavljen hrvatski proizvod što posebno ističe direktorica Turističke zajednice općine Rakovica Mira Špoljarić. Klupa se uklapa u standardne dimenzije za četiri osobe istovremeno, a visina je određena kako bi se unaprijedila udobnost i smanjila potreba za naginjanjem. Klupa nema naslon, jer je s gornje strane mala solarna ploča koja puni klupu. omogućava joj rad.

Pametna klupa je spojena na internet, a putem nje se mogu puniti i mobilni uređaji, kako pomoću USB kabla tako i bežično. Tvrtka Include ugradila je pametnu klupu, a sam proizvod je veliki hit i hrvatska inovacija koja je izvrsno prihvaćena i u svijetu, a Rakovica je odlučila projekt podržati, te izuzetno unaprijediti mogućnosti turista pri  boravku u općini.

Pojačan i internetski signal

Osim toga, digitalizacija uključuje i Interenetsku Wi-Fi  mrežu PlitvickeDoline koja je sada dostupna u centru Rakovice s jačim signalom. Iako je Internet i dosad bio dostupan, mreža je bila preslaba pa nije mogla prihvatiti veći broj korisnika. Sada je taj problem riješen i od ponedjeljka je internet brz i dostupniji – ističu iz Turističke zajednice koja je nositelj ovaj projekt, financijski i organizacijski. Sredstva su osigurana iz boravišne pristojbe kao i uz  pomoć Općine Rakovica.

Pogledajte kako to sada izgleda u Plitvičkim dolinama!


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: TZ Općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close