Tehnologija

Pad prodaje osobnih računala u prošloj godini

Prodaja osobnih računala je u padu, to više nije tajna. Potvrdilo je to i istraživanje tvrtke IDC, koja se bavi analizom svjetskih tržišta. Prema njihovim podacima, u posljednjem kvartalu 2015. godine na svjetsko tržište izvezeno je 71,9 milijuna PC uređaja, što je za 10,6 posto manje nego u istom periodu 2014. godine.


Kako se navodi u izvješću IDC-a, ovo je rekordan pad potražnje za osobnim računalima. Pogađate, glavni razlog slabe prodaje PC-a je sve veća potražanja za tabletima i pametnim telefonima. Iz ove tvrtke navode kako na konačne brojke utječe i duži vijek trajanja osobnih računala.

478536966

Kako piše BBC, jedno od posljednih mjesta gdje dominiraju osobna računala su poslovni uredi. Većina poslovnih tvrtki još uvijek odbija zamijeniti računala s nekim drugim uređajem.

Najveći porast izvoza u prošloj godini zabilježio je Apple (6 posto), dok je najveći pad (20 posto) doživio Acer. Na vrhu popisa izvoznika je kineski Lenovo koji pokriva više od 20 posto svjetskog tržišta. Na drugom mjestu je HP, a slijede Dell, Apple i Asus.


Tekst: net.hr
Foto: gadgets.ndtv.com / net.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close