Lifestyle

Ovo su najstresnija zanimanja

Prema istraživanju koje je napravila stranica CareerCast.com najstresnije zanimanje na svijetu u ovoj godini je ono vatrogasca koji je dobio respektabilnu ocjenu stresa od 71,59 (od mogućih 100).


Faktori stresa, koju su uzimani u obzir pri izradi ovog izvještaja su: putovanja, mogućnost povišice, rokovi, rad pred očima javnosti, konkurencija, fizički zahtjevi, radni uvjeti, opasnost, rizici opasni po život, rizici po tuđi život i susreti sa javnošću.

U takozvanom “2015 Jobs Rated” izvještaju, na drugom mjestu je aktivna vojna služba sa ocjenom stresa od 70,78, dok je na trećoj poziciji još jedno vojničko zanimanje – general sa indeksom stresa od 63,11.

U prvih pet su još i pilot (60,46) i policajac (50,82).
Na šestoj poziciji se iznenađujuće našla gluma. Glumci i glumice su dobili ocjenu stresa od 50,33.

Sedma pozicija je pripala ljudima koji rade na televiziji i radiju, a pojavljuju se ispred kamere ili mikrofona. Njihov posao je dobio ocjenu stresa od 50,30.

Na osmom mjestu našlo se zanimanje ‘organizatora događaja’, osobe koja je odgovorna za cijeli projekt sa ocjenom od 49,93.
Posljednja dva mjesta zauzela su medijska zanimanja; fotoreporter (49,22) i novinar (48,76).


 

Tekst: poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close