PosaoKarijera

Ovo je novi zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg zapovjednika general-pukovnika Borisa Šerića i novog zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-bojnika Tihomira Kundida održana je u ponedjeljak 23. listopada 2023. u Domu Hrvatske vojske u Karlovcu.


U toj prigodi, ministar obrane Mario Banožić poželio je novom zapovjedniku uspjeh u obavljanju zadaća, a dosadašnjem zapovjedniku, general-pukovniku Borisu Šeriću na dostojnom izvršavanju zadaća istaknuvši: “Pomicali ste granice najveće grane Hrvatske vojske, jačajući je organizacijski, inzistirajući pritom na stalnim nastojanjima na usvajanju i jačanju sposobnosti kako postrojbe, tako i pojedinaca!”

Čestitavši general-bojniku Tihomiru Kundidu na novoj dužnosti načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj istaknuo je kako je izbor generala Kundida na mjesto zapovjednika Hrvatske kopnene vojske pravi odabir s obzirom da je riječ o visoko moralnoj, motiviranoj i profesionalnoj osobi koja se nikada ne umara izvršavajući svoje zadaće. “Generale Kundid, preuzimate najveću granu Oružanih snaga RH od svog nasljednika koji je ostavio veliki trag. Uvjeren sam kako ćete svoju dužnost obavljati profesionalno imajući pred sobom cilj kako je naša, ali i vaša zadaća uvijek biti spreman za obranu Domovine”, poručio je admiral Hranj.

Dosadašnji zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić rekao je kako je ponosan što je imao čast zapovijedati najvećom granom Hrvatske vojske u čijem su sastavu profesionalni i odgovorni pripadnici.

General Kundid zahvalio se generalu Šeriću na svemu što je učinio za ovu granu Hrvatske vojske istaknuvši pritom kako se Hrvatska kopnena vojska nalazi u početnoj fazi jedne vrlo značajne modernizacije i opremanja koja će bitno doprinijeti višoj razini borbene moći postrojbi HKoV-a.

“Uz modernizaciju i opremanje, posvećenost obuci i razvoj zahtijevanih sposobnosti je temelj razvoja uvježbane i snažne kopnene vojske. Takvi pripadnici ishodište su koje pokazuje našu spremnost odgovora na široki spektar sigurnosnih izazova”, zaključuje general Kundid.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: morh.hr | Foto: MORH/ T. Brandt

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close