Turizam

U ovim zemljama zabranjeno je piti alkohol

Možete li zamisliti odmor u stranoj zemlji bez dobre kapljice? Iskreno, mi baš i ne, jer nam nakon dugotrajne šetnje i razgledavanja grada nema ništa draže nego sjesti, naručiti neku finu papicu i popiti čašu vina. E pa ako idete u ove zemlje, budite spremni na ograničene količine alkoholnih pića, a također i na činjenicu da ga negdje uopće nećete moći konzumirati.


Indija

Mnogo indijskih država ograničilo je upotrebu i prodaju alkohola, a posljednja je to učinila Bihar, 1. travnja ove godine, što je, kladimo se, nekima u Biharu zasigurno zazvučalo samo kao loša šala. Ograničenje znači da samo neki dućani smiju prodavati alkohol, a od 2017. planira se i potpuna zabrana.

SAD

Iako je prohibicija ukinuta prije više od 80 godina, u djelomičnom broju okruga i dalje je na snazi zabrana točenja i prodavanja alkohola. Mississippi ima 36 takvih okruga, Aljaska 83, a Florida 3. Zanimljivo je kako je alkohol zabranjen i u okrugu Moore u državi Tennesse, unatoč tome što se radi o državi koja je dala vjerojatno najpopularniji brend – Jack Daniels.

Maldivi

Da, da, na ovom čarobnom otočju postoje restrikcije što se alkohola tiče. Tako je zabranjen u glavnom gradu Male i na svim otocima gdje nema resorta, ali je u svim turističkim mjestima dozvoljen, tako da ovdje i nema pretjerane brige.

UAE

Dok je u Emiratima alkohol široko dostupan u hotelima, supermarketima i određenim restoranima, strogo je zabranjeno piti ili biti pod utjecajem alkohola na svim drugim javnim mjestima. Negdje je i potpuno zabranjen, čega je primjer emirat Sharjah

Bruneji

Prodaja i javna konzumacija su zabranjeni, ali turisti koji nisu muslimani u zemlju mogu svakih 48 sati unijeti do dvije litre žestokog pića ili 12 limenki piva koje moraju prijaviti. Uz sve to potrebno je kupiti i dozvolu za konzumiranje. Zapravo, uz sve ove restrikcije, ne vidimo tko bi ovdje želio uopće i piti…

Bangladeš

U najsiromašnijoj zemlji svijeta prodaja alkohola strogo je zabranjena, a pića mogu naručiti samo turisti koji nisu muslimani, i to u posebno određenim hotelima, restoranima i barovima.

Pročitajte više na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close