VijestiPolitika

Ovih 11 kandidata natjecat će se za predsjednika države

Jedanaest kandidata ima pravo natjecati se na izborima za predsjednika države u nedjelju, 22. prosinca


Državno izborno povjerenstvo (DIP) provjerilo je pravovaljanost svih 12 zaprimljenih kandidatura, te utvrdilo da jedna od njih, kandidatura nezavisnog Slobodana Midžića, nije potpuna.

Ta je kandidatura od potrebnih 10.000 imala samo jedan potpis, odnosno nedostajalo je 9999 potpisa pa je odbijena.

DIP je utvrdio listu predsjedničkih kandidata, a nakon objave na svojim stranicama u poslijepodnevnim satima i službeno će krenuti izborna promidžba koja će trajati do ponoći 20. prosinca.

Svoje programe do tada će i službeno moći predstavljati aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši SDP-ov premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro, europarlamentarac i bivši sudac Mislav Kolakušić, ekonomist Dejan Kovač, bivši pravaš sada čelnik stranke Desno Anto Đapić.

Kandidatura je potvrđena i za redatelja Daria Juričana, kandidatkinju Radničke fronte Katarinu Peović, zastupnika Ivana Pernara (SIP), predsjednicu Starta Daliju Orešković i predsjednika Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca Nedjeljka Babića.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close