VijestiZdravlje

Ove namirnice sadrže više ugljikohidrata nego što ste mislili

Osobe koje se odluče na prehranu u kojoj je naglasak na namirnicama s malim udjelom ugljikohidrata često se znaju prevariti misleći kako takvu hranu mogu konzumirati bez granice. Iako su ove namirnice i dalje u nižem rangu po udjelu ugljikohidrata, s njihovom konzumacijom ne biste smjeli pretjerivati ako želite održati zdrav način prehrane


1. Orašasti plodovi i sjemenke
Ove namirnice su hranjive, fine i sadrže niski udio ugljikohidrata. Međutim, dok neke namirnice poput sjemenki lana i chia sjemenki imaju vrlo malo ugljikohidrata, druge namirnice poput indijskih oraščića i lješnjaka zapravo sadrže više ugljikohidrata.

2. Sir
Dobra stvar kod prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata je što možete jesti sir. No, ne u neograničenim količinama. Mozzarella, Brie i kremasti sirevi sadrže niži udio ugljikohidrata za razliku od prerađenih sireva u kojima je taj udio puno viši.

3. Vrhnje
Kod ove namirnice morate biti oprezniji pri čitanju oznaka. Naime, čest slučaj s vrhnjem zna biti ignoriranje podataka na pakiranju, što dovodi do “pretrpavanja” ugljikohidratima. Iako se pakiranje možda čini malim, to ne znači da ne biste trebali provjeriti koliko grama ugljikohidrata sadrži.

Više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close