ModaLifestyle

Ove godine brkovi i brada izlaze iz mode?

Godina 2016. bit će i posljednja u kojoj će biti u modi nositi bradu. To tvrdi i Alun Withey, akademik koji je protekle tri godine proveo istraživajući taj fenomen, ali i utjecaj brada kroz povijest Velike Britanije.


Krah trenda puštanja brade prvobitno je predviđen 2013. godine, pa onda 2014. no oba puta su bradati mladići “izlazili kao pobjednici”, ali Withey tvrdi da je 2016. godina presudna za ovaj diskutabilni modni izražaj kod muškaraca.

Withey je navodno istražio i ranije trendove puštanja brade, kroz povijest, i matematičkom analizom dokazao da će tome u modernom dobu, doći kraj ove godine.

U SAD-u trend puštanja brade je već u znatnom padu, a uskoro će se to proširiti globalno, tvrdi Whitey. Glatko obrijano muško lice će se ponovo vratiti kao “standard”, a kao tvrdnju je ponudio i scene s crvenog tepiha dodjele Zlatnog globusa, gdje je većina muškaraca bila obrijana, za razliku od proteklih godina.

Hipsterska brada ili brada drvosječe sigurno je obilježila jednu generaciju, postala životni izražaj mnogima, a ako su tvrdnje akademika Whiteyja točne, R.I.P. brada 2010.-2016.


Tekst: n1info.com

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close