Zdravlje

Ove dijelove tijela ne smijete zanemariti u predigri

Na donjem dijelu leđa se nalazi skupina sakralnih živaca koji vode ravno u vaginu žene. Stimulacija ovog dijela masažom može izazvati trenutačni orgazam. Unutrašnju stranu bedara ostavite za kraj, piše 24 sata


Fantastično je kad čovjek zna što u krevetu funkcionira za njega i za partnera. Ali, ako se držite samo tih erogenih točki one će se s vremenom desenzibilizirani i više neće pružati užitak, objasnila je seks terapeutkinja Lori Buckley iz Pasadene u SAD-u za britanski Cosmopolitan.

Kako bi se i dalje uživalo u seksu, potrebno je istraživati svoje tijelo i tijelo partnera, a pet stručnjakinja savjetuje koja mjesta na tijelu treba dodatno istražiti i zapaliti staru strast u spavaćoj sobi.

1. Pubična kost ili perineum

Stručnjakinja za tantričke masaže iz New Yorka, Genevieve Duarte, savjetuje da se masaža započne na mjestima koji su u neposrednoj blizini spolnih organa.

– Stimulacija tih dijelova tijela, poput pubične kosti ili perineuma (dio između penisa i anusa) može otvoriti puno erotskog potencijala. Masaža perineuma s dva do tri prsta, dok drugom rukom držite njegov penis uspravno, je jako napaljujuća – objašnjava Duarte.

2. Jako osjetljivi rub usnica

Bukalni živac, koji se nalazi oko rubova ustiju ima veliki neiskorišten potencijal za erotsku simulaciju partnera.

– Ovo područje je izrazito osjetljivo na dodir, ali često ignorirano jer se većina ljudi pri ljubljenju usredotoči na srednji dio usnica. Ako palcem lagano prođete rubom usta (kao na primjer da stavljate olovku za usne), osjetit ćete škakljanje – izjavila je klinička seksologinja Rachel Ross.

– Prilikom ljubljenja nije cilj oblizati rubove usta, to bi bilo čudno, nego treba ljubiti partnera kao i inače, a potom vrhom jezika prijeći po gornjem rubu usne. Povucite se i ponovo ga poljubite – objašnjava dr. Ross.

3. Bradavice

Patti Britton, klinička seksologinja iz Los Angelesa i autor knjige The Complete Idiot’s Guide to Sensual Massage, objasnila je vrijednost igre s bradavicama.

– To stoji i za žene i za muškarce. Štoviše, možete mu pokazati točno ono što vam se sviđa na način da se vi igrate s njegovim bradavicama – objašnjava.

– Njihove bradavice su neistražen teritorij, erogena zona s kojom nisu eksperimentirali. Lagano ih ulovite svojim jezikom, uštipnite, ugrizite ili napravite što god napaljuje vašeg partnera – izjavila je Britton.

4. Točka između vrata i ključne kosti

Cijelo područje između čeljusti i ramena je velika erogena zona, ali postoji jedna točka koje će izazvati više erotskog poticaja od svih drugih.

– To je mala točka u kojoj se vrat povezuje s ključnom kosti. Koža je na tom mjestu tanja, i ispod nje nema toliko masnog tkiva, pa je jači osjet – kaže doktorica Leah Millheiser, ravnateljica ženske seksualne medicine u Stanford Medical Center.

– Kombinacija topline i dodira opušta tijelo. Osim toga, kad vas vaš partner dotakne na tom mjestu, cijeli prsni koš postaje osjetljiviji, uključujući i vaše grudi, što povećava užitak – objašnjava Buckley.

 

Pročitajte više na 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24 sata | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close