Tehnologija

Ovdje možete provjeriti što sve Facebook zna o vama

I sami smo bili svjedoci prikazivanja oglasa na Facebooku koji nemaju nikakve veze s nama. Obično nas “gađaju” oglasima bliskim nekim našim interesima, pa je time čuđenje bilo još veće. Zato smo malo istražili o čemu se radi…


Facebook prati svaki naš pokret na toj društvenoj mreži, a prikupljene informacije šalju svojih oglašivačima, koji nas nakon toga ciljano bombardiraju s oglasima blisko povezanih s našim željama i potrebama. Ipak, ako vam se još uvijek vidite čudne oglase, predlažemo da provjerite što Facebook zna o vama. Informacije možete promijeniti ili jednostavno izbrisati. Kako god, oglasi će se i dalje prikazivati.

oglasi

oglasi1

Uglavnom, prvo kliknite na obrnuti mali trokut u gornjem lijevom kutu, a onda potražite i kliknite na Settings. Otvorit će se stranica na kojoj ćete na lijevoj strani naći izbornik u sklopu kojeg nađite i kliknite na Adverts. Nakon toga kliknite na “Ads based on my preferences”, pa “Visit Ad Preferences”. Sada je pred vama stranica s informacijama koje Facebook zna o vama.

Na ovoj stranici možete izbrisati što god želite. Pritom će vas pojedine informacije sigurno iznenaditi.


 

Tekst i foto: net.hr

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close