Lifestyle

Ovako ćete uspješno ukloniti mrlje od laka za nokte

Iako ste dosad uspješno savladali vještinu nanošenja laka za nokte, s vremena na vrijeme može vam se dogoditi nezgoda s lakom i mrlja koja se teško uklanja. Saznajte kako se brzo riješiti mrlja od laka za nokte s poprilično nezahvalnih površina


Svi oni koji redovito lakiraju nokte zasigurno su se sreli s neugodnim mrljama laka na nepredviđenim mjestima koje je vrlo teško očistiti!

Donosimo vam nekoliko načina za njihovo uklanjanje pomoću sredstava koja već imate kod kuće.

1. Uklanjanje mrlja s tepiha

Mrlju prvo navlažite hladnom vodom. Potom lak za kosu raspršite po mrlji, pomoću 15 – 20 potisaka iz spreja. Nakon laka za kosu, kapnite 3 – 5 kapi alkohola na tretirano područje te starom četkicom za zube izravno istrljajte mrlju. Tijekom postupka četkanja ponovno nalijevajte malu količinu hladne vode, budite uporni i trud će vam se isplatiti.

2. Uklanjanje mrlja s odjeće

Potrebni su vam štapići za uši, mekana krpica i odstranjivač laka za nokte s acetonom. Preokrenite odjevni predmet na suprotnu stranu, navlažite nježnu krpicu acetonom te vrlo lagano trljate mrlju. U slučaju osjetljive tkanine, ispod odjeće postavite upijajući papir. Prije postupka na maloj površini tkanine testirajte odstranjivač laka koristeći štapiće za uši.

3. Uklanjanje mrlja s kožnog namještaja

Kapne li vam lak za nokte na, primjerice, kožni kauč upotrijebite odstranjivač za nokte bez acetona. Mekanom krpom strpljivo trljajte mrlju i nakon toga očistite uobičajenim sredstvima za čišćenje kože.


Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close