VijestiSport

Ovaj vikend polumaraton Lun – Novalja!

I ove godine, po treći put za redom 29.travnja  održat će se Međunarodni polumaraton Lun Novalja. 


Na Lunu caruju tisućljetne masline, a cijelo područje poznatije kao lunjski maslinici, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta.  Upravo stoga je Run Croatia, koji je organizator ovog polumaratona  uz potporu Grada Novalje i Turističke zajednice,  odabrao  ovu izuzetnu scenografiju za mjesto održavanja utrke koja privlači trkače iz cijeloga svijeta.

Na njenom trećem izdanju  i ove godine sve sudionike čeka valovita trasa dužine 21 kilometar, koja nudi neodoljiv pogled na more, netaknutu, iskonsku prirodu  i jedinstvene, tisućljetne maslinike.  Sudionici u sklopu ovog polumaratona mogu odabrati basic ili premium paket, koji je limitiran na 105 trkača, ali zato nudi određene posebne pogodnosti  poput pasta partija ili turističke ture kroz lunjske maslinike za trkače i njihovu pratnju.

U subotu navečer svi su trkači i njihova pratnja pozvani za Feštu od maja, gdje mogu uživati u lokalnim specijalitetima i odličnoj živoj glazbi, a u nedjelju je na redu utrka. Sudionici  iz grupe premium i njihova pratnja u 07:15 ujutro ukrcavaju se na brod u Novalji koji ih vodi do Luna. Basic ekipa iz Novalje do Luna stiže autobusom, a svi se u Lunu očekuju oko 08:30. Slijedi ugrijavanje uz animaciju, a u 09:00 iz Luna kreće start i trči se do Novalje. Završetak utrke predviđen je za 12:00, na glavnom trgu uz mogućnost osvajanja bogatih nagrada na kvizu.

Polumaraton Lun Novalja, zasigurno predstavlja jednu od perjanica aktivnog turizma na ovom području, koji se ambiciozno provodi već nekoliko godina za redom.  Jedinstvena dimenzija ove utrke očituje se u prijevozu brodom do starta, pic to go aplikacijom, organiziranim programima, degustacijama lokalnih delicija, druženjima, animacijom i izletima, tako da je program cijeli vikend, koji se nadovezuje na  praznik prvog svibnja,  aktivan i ispunjen zanimljivim sadržajem.

Prema riječima Marine Šćiran Rizner, direktorice TZ Grada Novalje, suradnja s Run Croatia timom doprinijela je da polumaraton Lun Novalja dođe na međunarodnu kartu utrka i tako istinski zaljubljenici trčanja iz cijelog svijeta dobiju priliku sudjelovati na ovom pomalo drugačijem  polumaratonu koji se odvija na  jedinstvenim lokalitetima Luna i pod okriljem tisućljetnih maslinika. Run Croatia predstavlja Novalju u jednom drugom svjetlu, i to ne samo onom kroz već dobro poznatu priču o party destinaciji, već promovira i druge vrijednosti poput odličnih uvjeta za aktivni turizam te jedinstvene ljepote lunjskih maslinika i netaknute prirode sjevernog dijela otoka Paga.  “Ovaj polumaraton će zasigurno iz godine u godinu postajati sve jači brend naše aktivne turističke ponude”, zaključila je Šćiran Rizner.

Svi zainteresirani  za prijavu na polumaraton  Lun Novalja, mogu to učiniti putem službene stranice Run Croatia te ujedno tamo saznati  sve o programu same  utrke.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close