Lifestyle

Ovaj tjedan nas očekuje promjenjivo vrijeme

Pod utjecajem južnih vjetrova vrijeme će narednih dana biti sve toplije, no neće biti posve stabilno. Smjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a povremeno će biti i nešto kiše i pljuskova. U subotu će, sa sjevernim vjetrovima, malo zahladiti, no već u nedjelju će opet biti ugodno toplo.


U srijedu ujutro posvuda će biti umjereno do pretežno oblačno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje može pasti malo kiše. Tijekom prijepodneva posvuda se očekuje razvedravanje pa će do kraja dana biti barem djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije će se zadržati samo na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo, na otvorenom povremeno s jakim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 15 do 20°C, a u Slavoniji će biti i koji stupanj viša.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, a prema kraju dana i u središnjoj unutrašnjosti mjestimice može biti umjerene naoblake. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo, krajem dana na otvorenom povremeno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 18 do 23, a na Jadranu od 17 do 21 °C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, mjestimice i umjerenu naoblaku. Tijekom poslijepodneva i večeri prolazno jače naoblačenje postupno će zahvatiti većinu krajeva. Porastom naoblake mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo, na otvorenom povremeno s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 13 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 19 do 24, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U subotu ujutro još će posvuda biti umjerene naoblake, a ponegdje može pasti i malo kiše. Već prijepodne se očekuje postupno razilaženje oblaka pa će do kraja dana posvuda biti barem djelomice sunčano. U unutrašnjosti će zapuhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura. Sa sjevernim vjetrovima temperature će blago pasti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

U nedjelju se vrijeme neće značajnije mijenjati. U unutrašnjosti će ponovno biti toplije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close