Zdravlje

Ovaj dio tijela najbrže stari

Iako se dugo vremena mislilo da lice i vrat prvi pokazuju znakove starenja i bore, novo je istraživanje pokazalo da to nije tako.


Naime, suprotno vjerovanju da se prvi znakovi starenja pojavljuju na licu i vratu, znanstvenici su dokazali da prvo ‘stradavaju’ – grudi. Tkivo grudi vrlo je osjetljivo i tanko te zato najpodložnije znakovima starenja.

Svakodnevna izloženost brojnim faktorima koji potiču starenje, grudima nimalo ne pomaže. Dapače, uzrokuje njihovo starenje i obješenost. Ne pogoduju tome niti promjene u njihovoj veličini, uzrokovane dobivanjem ili gubitkom kilograma, trudnoćom i dojenjem, koje uzrokuju rastezanje kože i tkiva, čime mu se smanjuje elastičnost.

Ipak, rješenje postoji. Ukoliko grudi njegujemo na jednak način na koji njegujemo i lice, te ih mažemo različitim hidratantnim kremama i losionima, možemo usporiti proces njihova starenja.

Osim toga, važno je ne izlagati grudi direktno na suncu. Ukoliko to i činite, povedite računa o zaštiti od sunca i uložite u kreme s visokim zaštitnim faktorom. Njih nanosite svaki put kad kožu izlažete suncu, a u dnevnu rutinu osim osim kože lica i vrata uvedite i onu – grudi.

Pročitajte više na zadovoljna.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close