LokalnaPolitika

Ova općina poklanja mladim obiteljima zemljišta za izgradnju kuće

Dok su građanima Hrvatske, i to neovisno o tome tko zbori, usta puna kritike na račun sve lošije demografske slike Lijepe naše i iseljenja mladog i školovanog kadra u inozemstvo, jedna je općina u Istri s riječi prešla na djela i pokazala način kako mlade ljude ne samo zaustaviti na rodnoj grudi, već i kako dovesti nov kvalitetan i kvalificiran kadar kojem će omogućiti rješenje stambenog pitanja, nerijetko osigurati i radno mjesto.


 

Baljanski projekt “Parcela za jednu kunu” osmišljen je 2004. godine, a pokretač je Zaklada, odnosno tvrtka Mon Perin iza koje i danas, kao i prije 13 godina stoji rođeni Baljanin Plinio Cuccurin, piše Glas Istre.

“Općina Bale na području Grote osigurala je stotinjak parcela za gradnju obiteljskih kuća za korisnike projekta “Parcela za jednu kunu”. Parcele su površine od 250 do 600 četvornih metara i na njima se može graditi kuća od stotinu kvadrata, najviše na tri kata. Ugovor također osigurava da se dio objekta može iznajmljivati, odnosno koristiti za tihi obrt”, objašnjava načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Više na Glas Istre

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close