ObrazovanjeIzdvojeno

Outward Bound poziva mlade na ljetnu pustolovinu u Lici

OFFLINE LJETO AKTIVNOSTI U PRIRODI

Pitate se kako što bolje iskoristiti ljeto nakon proljeća provedenog ispred ekrana i na zatvorenom? Odgovor je – kroz aktivnosti u prirodi!


Hrvatska škola Outward Bound, organizacija koja se bavi iskustvenim učenjem u prirodi, i ove godine organizira “Ljetnu pustolovinu”. Program je sufinanciran od Ministarstva znanosti i obrazovanja i održava se u sklopu projekta „Outward Bound – Programi doživljajne pedagogije za mlade”.

Radi se o ekspedicijskom programu namijenjenom osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji će se odvijati u Edukacijskom centru Outward Bounda u Velikom Žitniku u Lici. Prijaviti se mogu mladi u dobi od 13 do 17 godina putem online prijavnice na web-stranici organizacije.

Mladi će moći izabrati između dva tipa programa: 8-dnevne ljetne pustolovine u terminu od 15. – 22. srpnja 2020. namijenjene mladima u dobi od 13 do 17 godina te 5-dnevne ljetne pustolovine namijenjene mladima od 13 do 15 godina od 24. – 28. srpnja 2020.

Outward Bound programi doživljajne pedagogije temelje se na metodama iskustvenog učenja u prirodi, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevnice i suočava ga s novim, nepoznatim situacijama u prirodnom okruženju. Kod polaznika se potiče razvoj samopouzdanja i samostalnosti, empatije i timskog rada, odgovornosti, otpornosti i komunikacijskih vještina. „Ljetna pustolovina“ predstavlja intenzivno iskustvo i stvara pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama.

Sve su to vještine ključne za uspješno odrastanje i suočavanje s izazovima svakodnevnice te je stoga cilj programa da mladi stečene vještine i stavove prenesu i primjenjuju u svakodnevnom životu.

Više informacija o programu pronađite na linku: Outward Bound Ljetna pustolovina.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close