Scena

“Outings” – Preselimo umjetnost na ulice!

Odličan projekt nazvan “Outings” djelo je francuskog vizualnog umjetnika Juliena de Casabiance koji potiče ljude diljem svijeta da zanimljive portrete iz svojih lokalnih muzeja “oslobode” i prenesu na ulice grada.


Francuski vizualni umjetnik Julien de Casabianca pokrenuo je globalni umjetnički projekt s ciljem “oslobađanja” muzejskih portreta i prenošenja na gradske zidove. Nazvao ga je “Outings” (Izleti)…

Ideja iza projekta sastoji se u tome da se potakne stanovnike diljem svijeta da otiđu u lokalni muzej i s pomoću svog mobilnog telefona fotografiraju portret po želji i na taj ga način “izbave” iz muzejskih prostora.

Tim koji stoji iza projekta “Outings” objavio je nekoliko jednostavnih koraka kojima sudionicima nastoje olakšati odabir portreta. Preporuka je da fotografirate što anonimnije portrete, jer slavne povijesne ličnosti i kraljevi nadaleko su poznati, a na web stranici projekta “Outings” možete pronaći i sve upute kako biste što uspješnije fotografirali sliku, obradili je u Photoshopu prije postavljanja na web stranicu. Zatim će je tim ispisati na odgovarajući ljepljivi papir s vodootpornom tintom i poslati vam je natrag kako biste je “izveli” na ulicu i postavili na prihvatljivo mjesto. Na stranici također možete pronaći sve informacije o dozvoljenim površinama na koje možete zalijepiti ispisani portret, uzimajući u obzir površine zaštićene određenim zakonima. Kad konačno pronađete odgovarajuću lokaciju, sliku vrlo jednostavno poput tapete zalijepite i voila!

Na samome kraju projekta, što je ujedno i ključna faza, potrebno je fotografirati novi ulični portret i poslati ga natrag umjetniku Casabianci, koji će pak uključiti vaš umjetnički doprinos u svoju izložbu “oslobođenih portreta”. Pridružite se već danas!

Preselimo likovnu umjetnost na ulice!

Preselimo likovnu umjetnost na ulice!

Preselimo likovnu umjetnost na ulice!

Preselimo likovnu umjetnost na ulice!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close