TurizamIzdvojeno

Otvorenjem uvale Zavratnice počela nova turistička sezona u Parku prirode Velebit

Otvorenjem uvale Zavratnice za posjete, počela je nova turistička sezona za Javnu ustanovu Park prirode Velebit. Ove godine, osim već poznate ponude, pripremili su i neke novitete.


Sezona u uvali Zavratnici traje od 1. ožujka do 31. listopada, a Park u ponudi također ima nekoliko poučnih staza: Terezijanu, Kudin most, Starigrad Senjski – Donja Klada, te stazu u uvali Zavratnici na kojima nudi edukativna vođenja.

Kao dio priprema prije početka sezone trenutno se postavlja nova signalizacija na cestama do pojedinih zanimljivih turističkih lokaliteta iz ponude Parka. Park se također uključio u promotivnu akciju Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma „Tjedan odmora vrijedan“ na način da će u navedenom razdoblju dati 50 % popusta na ulaznice u uvalu Zavratnicu.

Novo u ponudi

S Odjelom za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru Park ima dobru višegodišnju suradnju koju planira nastaviti i dalje. Ustanova je u posjedu drvene kućice koja je postavljena u blizini hostela Baške Oštarije i koju planira uz kreativnu pomoć studenata Odjela za nastavničke studije vizualno urediti za posjete i edukaciju djece kroz stvaranje zanimljive priče o Vili Velebita.

Turističku ponudu na Baškim Oštarijama će upotpuniti turistički vlak oslikan velebitskim motivima, koji će voziti posjetitelje do pojedinih zanimljivih lokaliteta. Sastavni dio vlaka je audio oprema pomoću koje će posjetitelji sjedeći u vlaku slušati informacije o području kojim prolaze.

Kroz Program ruralnog razvoja RH izgrađene su nove edukativne staze na Baškim Oštarijama: poučna staza „Pod Filipov kuk“ i počna staza „Stupačinovo-Veliki Papratnjak“. Obje staze su opremljene informativno-edukativnim tablama i kao takve biti će iskorištene za nova edukativna vođenja.

Pojedine aktivnosti Parka će biti usmjerene prema najmlađima. Povodom Svjetskog dana šuma (21.03) i Svjetskog dana zaštite voda (22.03) pripremili su edukativnu prezentaciju o važnosti šume i vode za učenike lokalnih osnovnih škola. Osim toga, u razdoblju od 20. do 30. travnja u Park stiže „Diverterra“,prenosiva izložba s multimedijalnim i hologramskim sadržajima u proširenoj stvarnosti, a namijenjena je djeci predškolske i mlađe školske dobi.

Park prirode Velebit je aktivan i na društvenim mrežama, a trenutno je Facebook njihova glavna platforma za dijeljenje informacija i zanimljivosti iz Parka, a uz sve aktivnosti trude se izrađivati promotivne i edukativne materijale. Tako su izradili 2 letka koja opisuju dva potpuno drugačija, ali jednako važna staništa: vlažno stanište i stanište stijena i točila. Uz predivne fotografije opisani su pojedini atraktivni lokaliteti i biljke koje tamo rastu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Nino Salkić/The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close