VijestiLifestyle

Otvoreni upisi za jednogodišnja usavršavanja! Postanite Voditelj projekata za EU FONDOVE u Experti

U tijeku su upisi 13. generacije polaznika za školsku godinu 2015/16. Upisi se vrše za šesnaest programa jednogodišnjih stručnih usavršavanja odobrenih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

Poslovno učilište Experta je škola s dugom tradicijom i tisućama studenata koji su iz tvornice znanja uzeli samo ono najbolje. Poznati predavači iz javnog života Hrvatske i inozemstva, svake godine educiraju novi generaciju hrvatskih menadžera. Između 16 raznih programa edukacije, uči se teoretski i praktično. Međutim, razlika između ovih i drugih škola jest praktičnost i aktiviranje znanja već po trajanju samih predavanja. S obzirom da većina predavača dolazi iz realnog poduzetničkog sektora, iskustvo iz prve ruke prenosi se na studente i samim time kvaliteta znanja se povećava.

U našem prvom predstavljanju ove obrazovne ustanove upoznajte se s tri trenutno najzanimljivija programa kojeg nude. Riječ je o edukaciji za Menadžera za odnose s javnošću (PR), Projektnog menadžera (EU fondovi) i TV i radijskog voditelja.

Najcjelovitija edukacija o odnosima s javnošću

Odnosi s javnošću složena su djelatnost čija je svrha određivanje strategije, planiranje, ispitivanje i unapređivanje slike ili reputacije koju koju organizacija, pojedinac, institucija, ustanova, udruga ili trgovačko društvo imaju ili bi trebala imati u javnosti. Menadžera za odnose s javnošću potrebno je osposobiti znanjima i vještinama nužnim za uspješno i svekoliko komuniciranje s javnošću i medijima te za složene komunikacijske i druge aktivnosti i vještine potrebne za razvoj i unapređivanje poslovanja organizacije i njene reputacije na tržištu.

Projekti i projektiranje – budućnost edukacije

Mnoga poduzeća zadnjih se godina užurbano transformiraju iz klasičnih organizacijskih oblika u dinamične projektne organizacije. Razvojem tehnologije i globalizacijom tržišta poduzeća su prinuđena promišljati i djelovati projektno, tako da je projektni menadžment danas postao zasebna profesija. Uspješno i kvalitetno upravljanje projektima predstavlja vrlo važan segment svakodnevnog poslovanja kako u privatnim tvrtkama tako i u državnim i javnim institucijama.

Program osigurava razumijevanje upravljanja projektima te doprinosi razvoju upravljačkih znanja i vještina potrebnih za suvereno i samostalno upravljanje projektima. Nastava je usmjerena na stjecanje stručnih znanja potrebnih na različitim razinama projektne odgovornosti. Polaznici će naučiti kako strukturirati projekte postavljanjem realnih ciljeva, kako koristiti učinkovite alate za raspored i planiranje resursa, kako upravljati resursima te kako primijeniti sustave kontrole na projektu.

U prvom dijelu edukacije polaznici će se upoznati s pojmovima i područjima o projektu, upravljanju projektima, strategiji, planiranju projekta te značaju projektnog menadžmenta za poslovno planiranje i upravljanje u organizacijama. U drugom dijelu edukacije polaznici će usvojiti temeljne smjernice o fazama životnog ciklusa projekata te o procesima upravljanja projektima (procesi pokretanja, planiranja, izvršenja, kontrole te zatvaranja projekta).

Polaznici će imati priliku usvojiti i specifična znanja upravljanja projektima, vremenom, troškovima, integracijom, opsegom i kvalitetom projekta, ljudskim resursima, nabavom za potrebe projekta, komunikacijama i projektnim rizicima.

Polaznici će se također upoznati s metodama planiranja i upravljanja projektnim ciklusom kod projekata financiranih od strane Europske unije što je iznimno važno u pripremi aplikacija poduzetnika za korištenje EU fondova.

Praktična nastava izvodit će se kroz tematske radionice i vježbe u grupama.

Nakon završenog usavršavanja sudionici će steći sva potrebna znanja za polaganje CAPM® (Certified Associate in Project Management) / PMP® (Project Management Professional) certifikacijskog ispita.

Televizijski (TV) i radijski voditelj

Danas gotovo da i nema radijske ili televizijske emisije u kojoj se ne pojavljuje voditelj. O njegovoj medijskoj vrsnoći, poznavanju teme, općoj naobrazbi, inteligenciji, jezičnoj i govornoj osposobljenosti, pripremi i izvedbi uvelike ovisi uspjeh svake emisije. Pred voditeljem su mnogobrojni zahtjevi pa nije čudno što je malo dobrih, a još manje vrhunskih voditelja, kako u nas tako i u svijetu. Posebno treba istaknuti nerazumijevanje goleme odgovornosti koju to zanimanje nosi i olako prihvaćanje voditeljskoga posla (za što su često podjednako krivi i pojedinci i mediji). Budući da do sada nismo imali posebnu školu za voditelje, ovaj program nudi sadržaje bitne za stjecanje i obogaćivanje voditeljskih znanja i vještina. Namijenjen je podjednako onima koji već nastupaju u medijima i onima koji se tek žele baviti tom vrlo zahtjevnom profesijom.

Ukoliko ste zainteresirani za više informacija, budite se slobodni javiti u našu redakciju kako bi vam dogovorili sastanak i intervju s gosp. Ropušem, na mail: [email protected] ili mobitel: +385 91 5012 820.


Tekst: sponzorirano

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close