Sport

Otvorene su prijave za 7. ADRIA ADVENT MARATHON u Crikvenici

Nakon dobivanja prestižne titule najbolje turističke zdravstvene destinacije, Crikvenica će prvog vikenda u prosincu još jednom biti domaćin jedinom profesionalnom međunarodnom trkaćem maratonu i polumaratonu u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu.


Ovogodišnje, sedmo po redu, izdanje Adria Advent Marathona održat će se u nedjelju 3. prosinca,te će Crikveničani i njihovi brojni gosti iz Europe i svijeta u advent zakoračiti uz jedinstveni sportsko rekreativni događaj koji Crikvenicu i u post sezoni pozicionira na mapi zdravstvenog turizma. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Kao i prethodnih godina start i cilj maratona i polumaratona je u samom centru Crikvenice, a ova, mnogim trkačima najdraža ruta, prolazi kroz Dramalji Selce te trkačima omogućuje neponovljivi doživljaj trčanja uz samo more.

Važno je naglasiti kako su rute polumaratona i maratona izmjerene po Jones-Counter metodi što crikveničku stazu čini usklađenom s DLV i IAAF pravilima. Ne čudi zato, što se crikveničkom međunarodnom Adria Advent maratonu svake godine priključuje sve veći broj trkača, ali i gledatelja. Prošlogodišnji maraton privukao je sudionike iz čak 21 države (među kojima su Kina, Etiopija, Kenija, Iran I Gambija) koji su po predivnom, gotovo proljetnom vremenu uživali u trčanju u doista jedinstvenom okruženju.

Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km, te drugu godinu zaredom humanitarna utrka kućnih ljubimaca, koja je prošle godine zainteresirala brojne sudionike, ali i publiku. Crikvenica je poznata kao pet friendly destinacija, pa će brojni “čupavci”, uz svoje vlasnike, i ove godine trčati u Adventskom parku.

7. Adria Advent Maratonkoji se održava u nedjelju, 3.12. 2017 u Crikvenici, uključit će još veći broj natjecatelja, a organizatori pozivaju sve zaljubljenike u trčanje da se priključe i prijave za sudjelovanje. Više informacija o prijavama pronađite na službenoj web stranici maratona, na Facebooku i na Instagramu. Maraton možete pratiti i uz #aam2017 i #runAAM hashtag.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close