Karijera

Otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“

L’Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija raspisali su natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“, 17. godinu zaredom.


Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € nagradit će se četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 7. prosinca 2022., a svi detalji natječaja mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.

Kroz Nacionalni program stipendiranja L’Oréal – UNESCO „Za žene u znanosti“ do sada su nagrađene 62 hrvatske znanstvenice u završnoj fazi izrade doktorske disertacije, a ove godine će im se pridružiti četiri nove stipendistice. Program predstavlja priznanje mladim znanstvenicama za njihov predani trud i rad, a ujedno ih ohrabruje i potiče na daljnja istraživanja i znanstvena usavršavanja.

Prema pravilniku natječaja, neki od uvjeta za pristup natječaju su da kandidatkinje za ovu stipendiju moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Nove stipendistice programa „Za žene u znanosti“ odabrat će Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem.

Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 7. studenoga do 7. prosinca 2022.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close