Film i TVGrad Zagreb

Otvoren je 14. Zagreb film festival

Filmom “Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija” Juhoa Kuosmanena, finskim kandidatom za Oscara, u subotu je u kinu Europa otvoren Zagreb Film Festival, koji će u idućih devet dana u raznim programima prikazati stotinjak filmova. Redatelj i glumica iz filma Oona Airola pozdravili su zagrebačku publiku uoči projekcije njihova filma, rekavši kao su ponosni što je upravo njihov film izabran za samo otvorenje festivala.


Ta biografska filmska priča o finskom boksaču kojemu je ljubav bila važnija od titule premijerno je prikazana na festivalu u Cannesu gdje je osvojila nagradu u programu Izvjestan pogled.

Nakon toga je nagrađivan i na nizu svjetskih festivala, finski je kandidat za nagradu Oscar, a natječe se i za nagradu Europske filmske akademije u kategoriji Otkriće godine.

Na svečanosti otvorenja kinu Europa, gdje se tradicionalno održava festival, uručena je nagrada mreže europskih kina Europa Cinemas za najbolji kino program u ovoj godini.

Članica UO Europa Cinemas Nina Peče tom je prigodom istaknula je kako je riječ o priznanju za uspješan rad na promociji europskog filma, njegov razvoj i budućnost.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Zagreb film festival facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close