Zdravlje

Otkrivena je još jedna masovna prijevara s lijekovima

Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država istražuje zdravstvenu prevaru vrijednu pola milijarde dolara, za koju vlasti vjeruju da je povezana s kremama za olakšavanje boli i drugih bolesti.


Ovime je najveća šteta nanesena programu zdravstvenog osiguranja za veterane, piše The Wall Street Journal. Prodaja ovih takozvanih mješavina naglo je skočila nedavno, zahvaljujući iznimno snažnom marketingu. U reklami za kremu pojavila se nekadašnja zvijezda NFL-a Brett Favre, oblikujući tako ciljanu skupinu potrošača na starije, sportaše i ostale dobne skupine.

Istražitelji ispituju navode kako neki od proizvoda imaju minimalno ili nimalo medicinske vrijednosti, te da su neki farmaceuti slali mnogo više krema nego što je naručeno, naplaćivali bi previše, a često su automatski produljivali recepte bez provjere, tvrde ljudi upoznati sa slučajem. Neke kompanije su naplaćivale više od 10,000 dolara po jednoj tubi ili receptu za kremu.

Tricare je program zdravstvenog osiguranja namijenjen ratnim veteranima i vojnom osoblju SAD-a, kao i njihovim obiteljima, a vjeruje se kako je upravo taj program žrtva većine prevara. Osim veteranskog programa novac je uziman i od Medicare, Medicaid i nekih privatnih osiguranja. Ilegalno je naplaćivati vladinom programu osiguranja medicinske usluge koje nikada nisu pružene, nisu potrebne ili koje nisu naručene. Istraga je još u početnim fazama te još nisu podizane optužnice protiv ikoga.

Pročitajte više na telegram.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close