Lifestyle

Osobina koja se smatra negativnom zapravo je ona koju bi trebala imati svaka žena

Odmalena nas uče da je sebičnost loša osobina. Sebično ponašanje uglavnom se kategorizira kao negativno, ponekad čak i nemoralno. Međutim, sve više stručnjaka upozorava kako bismo trebali redefinirati pojam sebičnosti jer je ona u nekim situacijama ključna za našu dobrobit. Tako se sebičnost sve češće dijeli na lošu, dobru i neutralnu.


Loša sebičnost tip je sebičnog ponašanja kojim loše utječemo na sebe i na druge ljude. Dobra sebičnost rezultirat će povoljnim ishodom za vas i druge ljude, dok neutralnu sebičnost karakterizira briga o samom sebi bez utjecaja na druge.

A što tako često čujemo da imamo samo dva izbora? Biti sebičan (što se smatra lošim) ili biti nesebičan i staviti druge ispred sebe (što se smatra dobrim)? Uvijek će postojati ljudi kojima treba pomoć, svako ponašanje koje je konstruirano isključivo za moju vlastitu dobrobit oduzima vrijeme koje bih mogao iskoristiti kako bih pomogao drugima. Piše zadovoljna.dnevnik.hr

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close