Zdravlje

Opustite se!

Putovanje, odmor uz knjigu, druženje s obitelji… Osobni prioriteti se mijenjaju, nekoć vam je možda značilo tijekom odmora ugostiti što više prijatelja, danas odmor za vas predstavlja trenutak koji želite izdvojiti za obitelj ili samo za sebe. Učinite ove blagdane drukčijima, budite svoji i uživajte u malim stvarima.


Koliko puta sa sjetom pomislimo na razdoblja djetinjstva… Bilo je to vrijeme kada smo bezbrižno uživali u igri ne promišljajući o nadolazećim obavezama.

Stoga, iskoristite blagdanski odmor i dopustite djetetu u sebi da bude na trenutak bezbrižno. Organizirajte susret u domu uz neku od društvenih igara. U slučaju da padne snijeg, otiđite na grudanje, izvucite iz spremišta sanjke.

Organizirajte kućne karaoke ili se jednostavno zamotajte u deku i uz toplo mlijeko uživajte u plamenu svijeće, zahvalni što konačno možete predahnuti na trenutak.

Odlazak na klizanje, posjet muzeju, susret sa starim prijateljima, odlazak na besplatnu radionicu samo su neke od aktivnosti za koje imate interes, ali nikada dovoljno vremena za njihovu realizaciju? Sad je pravo vrijeme za to…

Iskoristite odmor kako biste uveli neke zdrave stilove života. Ponekad nam radne obaveze ne dopuštaju da izdvojimo vrijeme za kvalitetni obrok. Tijekom odmora iskoristite priliku, iskušajte novi recept, pokušajte izdvojiti vrijeme za tjelovježbu ili si jednostavno dopustite da jedan dan ugađate samo sebi. Nebitno hoće li to biti dan proveden u pidžami ili kupka uz dobro štivo.

Često imamo potrebu uspoređivati se s drugima. Odlasci na skijališta tijekom zimskog odmora, posjeti wellness centrima, odlasci na egzotična putovanja, samo su neki od primjera koje nam se nude kao vrsta odmora. Odmor nije maraton niti sprint, drugim riječima, vi određujete tempo. Odmor je pravo vrijeme da priznate sebi i drugima da vam neki oblici odmora jednostavno ne odgovaraju ili da niste u prilici priuštiti sebi ni svojima takvu vrstu zabave. Naučite reći “ne“ bez osjećaja krivnje.


 

Tekst: ordinacija.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close