Ličko-senjska županija

Opljačkana planinarska kućica u Kuterevu, drsko ponašanje u Otočcu

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA

Tijekom proteklog produženog vikenda (30. travnja do 4. svibnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, pet prometnih nesreća te jedno narušavanje javnog reda i mira.


U razdoblju od 27. do 30. travnja 2020. godine u mjestu Kompolje Koreničko, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 57- godišnjeg državljanina Srbije iz koje nije ništa otuđio.

U razdoblju od 1. do 3. svibnja 2020. godine u Kuterevu, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u planinarsku kućicu iz koje je otuđio plinsku bocu, agregat, stolove i klupe, vlasništvo planinarske udruge iz Kutereva.

U razdoblju 1. do 2. svibnja u mjestu Barlete, Grad Gospić, nepoznati počinitelj otuđio je metalne stupiće električnog pastira i žicu vlasništvo 31-godišnjakinje iz Gospića.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u petak u Perušiću (1,63 g/kg), kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

 


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close