Lika

Opljačkana planinarska kućica u Kuterevu, drsko ponašanje u Otočcu

IZ POLICIJSKOG IZVJEŠĆA

Tijekom proteklog produženog vikenda (30. travnja do 4. svibnja 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, pet prometnih nesreća te jedno narušavanje javnog reda i mira.


U razdoblju od 27. do 30. travnja 2020. godine u mjestu Kompolje Koreničko, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 57- godišnjeg državljanina Srbije iz koje nije ništa otuđio.

U razdoblju od 1. do 3. svibnja 2020. godine u Kuterevu, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u planinarsku kućicu iz koje je otuđio plinsku bocu, agregat, stolove i klupe, vlasništvo planinarske udruge iz Kutereva.

U razdoblju 1. do 2. svibnja u mjestu Barlete, Grad Gospić, nepoznati počinitelj otuđio je metalne stupiće električnog pastira i žicu vlasništvo 31-godišnjakinje iz Gospića.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 55 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u petak u Perušiću (1,63 g/kg), kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Otočca, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close