ZnanostVijestiTurizam

Opasna psina viđena u Trstu, prijete li morski psi i našoj strani Jadrana?

POJAVA morskog psa raščistila je tršćanske plaže. Vijesti o crvenom alarmu, patrolama Obalne straže i izjave prestravljenih očevidaca uznemirile su kupače i na našem dijelu Jadrana.


Vodeći hrvatski stručnjak za morske pse dr. sc. Alen Soldo s Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu u razgovoru za Index objašnjava kako razloga za uzbunu nema.

“Tijekom ljeta na obali ima daleko više ljudi nego izvan sezone, i normalno da su viđenja morskih pasa češća. Kod nas je to uobičajena pojava. Rekao bih da su se Talijani uspaničili bez razloga. Da mi plaže zatvaramo svaki put kada netko vidi morskoga psa, nitko se ne bi stigao okupati”, rekao je Alen Soldo. “Ne znam koliko je vjerojatno da baš taj morski pas dođe do naše obale, ali razloga za uzbunu nema.”

Pročitajte više na index.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close