Zdravlje

Odvojite vrijeme kako biste pregledali svoje kuhinjske elemente i riješili se starih namirnica

I dok čekamo toplije vrijeme da se “bacimo” na pravo proljetno čišćenje, za čistku jednog prostora u našem domu sad je itekako pravo vrijeme. Naime, radi se o kuhinji. Stoga odvojite vrijeme kako biste pregledali svoje kuhinjske elemente i riješili se starih namirnica kojima više ni ne znate rok trajanja


1. Orašasti plodovi
Vrijeme je da vrećice s miješanim orašastim plodova koje su već neko vrijeme otvorene bacite. No, u slučaju da orašati plodovi nisu ustajali, neka vam posluže kao zdravi izbor hrane za grickanje.

2. Ulje i ocat
Kada kuhate najčešće koristite uvijek jednu ili dvije vrste ulja i octa, stoga dobro pregledajte ostala ulja koja se rjeđe nađu u vašim rukama, te ako im je rok trajanja istekao, riješite ih se.

3. Sušeni grah
Ako već duže vrijeme zaobilazite sušeni grah koji se nalazi u vrećici, sada je vrijeme da ga ili iskoristite i napravite ukusno jelo ili da ga bacite.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close