Turizam

Odlični turistički rezultati u Otočcu!

Jučer održana sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Otočca protekla je u ozračju izvješća o aktivnostima i realizaciji planova za polugodišnje razdoblje. Među brojnim podacima  možemo istaknuti slijedeće:


– Info punkt u središtu Grada postao je nezaobilazno mjesto zaustavljanja domaćih i stranih gostiju, individualaca i grupa, starijih i mlađih dobnih skupina koji se nerijetko odluče na vožnju biciklima, bilo električnih ili mehaničkih.

– Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista e-Visitor na području Turističke zajednice Grada Otočca zabilježio je ukupno 17.768 dolazaka turista koji su ostvarili 20.332 noćenja, što u odnosu na ostvareni turistički promet u istom razdoblju prošle godine znači 63% više dolazaka i  46% više ostvarenih noćenja.

– Domaći gosti ostvarili su ukupno 1.611 noćenja što je 22% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Strani gosti ostvarili su 18.721 noćenje što je 58% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prosječna dužina boravka stranih i domaćih gostiju iznosi 2 dana.

– Privatni smještaj bilježi 81% više dolazaka i 15% više noćenja, što znači da se gosti duže zadržavaju na našem području.

– Sveukupno broj postelja do 30. lipnja 2017. godine iznosi  701 postelja  što je 14%  više ukupno postelja.

Predviđa se o da će do kraja godine broj privatnih iznajmljivača i dalje rasti, jer je zadržan uzlazni trend posjeta turista našoj destinaciji zahvaljujući dobroj pripremi sezone i znatno povećanoj marketinškoj aktivnosti.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Visit Otočac Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close