Film i TVVijestiScena

Odabrani hrvatski filmovi uskoro na Netflixu!

Sveobuhvatna ponuda hrvatskog filmskog sadržaja uskoro će se naći na Netflixu, što je dosad najznačajniji iskorak u prepoznavanju i plasiranju domaće kinematografije na streaming scenu, priopćio je u petak Blitz.


Film “Cvrčak i Mravica” prvi je hrvatski animirani film rađen u 3D tehnici animacije, projekt je studija Diedra iz Zagreba, u koprodukciji Zagreb filma, a u režiji Luke Rukavine.

“Marginalci” su prvi niskobudžetni nezavisni film koji je je postao veliki kino hit, a bio je i najgledaniji domaći film 2022. Riječ je o komičnoj priči produkcije Kerekesh Teatra.

Uz te filmove na Netflixu će se naći i “Narodni heroj Ljiljan Vidić”, “Šegrt Hlapić”, “Svećenikova djeca”, “Koja je ovo država”, “Sonja i bik”, “Moj dida je pao s Marsa”, “Maršal”, “Ustav Republike Hrvatske”, “Ufuraj se i pukni” i “Kauboji”.

“Ugovoreni portfelj između Blitz grupe i Netflixa označava važan trenutak za domaću kinematografiju koji ne samo da će snažno utjecati na ‘vidljivost’ i prepoznavanje domaćega filma, već će i pomoći razvoju hrvatske kinematografije i oporavku cjelokupne industrije stvarajući nove prilike za kreatore sadržaja i producente”, ističe se u priopćenju.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: poslovni.hr | Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close