NacionalnaPolitika

Od subote Slovenija onemogućila ulazak 20 osoba: ‘Očekujemo da će se nadzor morati produžiti’

RAD POLICIJE JE UČINKOVIT

Nakon ponovnog uvođenja kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom, Slovenija je od subote onemogućila ulazak u Sloveniju za 20 osoba.


Ministar unutarnjih poslova Slovenije očekuje da će se nadzor morati produžiti. Policija na granici provodi selektivnu kontrolu, ali je njihov rad učinkovit.

Ljudi koji žive s obje strane granice ne osjećaju veće posljedice kontrole, dodao je Poklukar.

Ministar je nagovijestio da će se mjera, koja je uvedena u subotu na deset dana, morati produljiti zbog terorističkih prijetnji.

“Sukob na Bliskom istoku je nepredvidiv, ne znamo kako će se razvijati. I zbog toga smo još oprezniji. Vjerujem da su te mjere ispravne, a prije svega proporcionalne”, istaknuo je.

Početkom studenoga odlazi u Trst, gdje će se sastati s talijanskim i hrvatskim kolegama, a također početkom studenoga primit će ministra sigurnosti BiH s kojim će razgovarati o mogućnostima misije Europske granične i obalne straže (Frontex) u BiH.

On je rekao da se prema zadnjim podacima smanjio broj ilegalnih prelazaka granice, što je rezultat dobrog rada i suradnje slovenske i hrvatske policije, kao i prelaska u jesen i zimu, kad se trend uobičajeno smiruje.


 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close