VijestiTurizam

OD NEDJELJE Njemačka uvodi stroža pravila za putnike

Njemačka vlada od nedjelje uvodi stroža pravila za Nijemce koji se vraćaju u zemlju s godišnjeg odmora, objavio je u petak ministar zdravstva Jens Spahn.


Po novome svi putnici koji ulaze u Njemačku, a nisu cijepljeni ili nisu preboljeli covid-19, od nedjelje moraju imati negativni test na koronavirus.

To se dosad odnosilo samo na putnike u zračnom prometu, a sada je prošireno i na ostale.

Mjera stupa na snagu 1. kolovoza i na snazi će biti do kraja godine, a izuzeti su djeca mlađa od 12 godina i oni koji zbog posla svakodnevno prelaze njemačku granicu.

Kontrole u cestovnom prometu se neće obavljati sustavno nego sporadično, kažu dužnosnici.

“Svi necijepljeni ljudi koji ulaze u Njemačku norat će pokazati test, bez obzira dolaze li zrakom, cestom ili željeznicom”, izjavio je ministar zdravstva Jens Spahn.

“Na taj ćemo način smanjiti rizik od dodatnog uvoza zaraze“, dodao je.

Trenutno je tek nešto više od 50 posto građana Njemačke potpuno cijepljeno i vlada svakodnevno apelira na građane da se imuniziraju.

Državni epidemiološki institut Robert Koch objavio je u petak listu zemalja iz kojih dolazi najviše novozaraženih koronavirusom na kojoj je Hrvatska iza Španjolske, Turske i Nizozemske.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close