Moda

Najčešće pogreške koje uništavaju kupaći kostim

Istraživanja pokazuju da prosječna žena ima četiri kupaća kostima, a više od polovice njih tvrdi da joj u prosjeku traju jednu sezonu. U skladu s tim, većina dizajnera kupaćih kostima kaže da je prosječni vijek badića 30 nošenja. Naravno, ni jedan ne može trajati vječno, no pravilno postupanje moglo bi produljiti vijek vašeg omiljenog badića, piše zadovoljna.dnevnik.hr


1. Čvrsti materijali

Koliko će neki kupaći kostim trajati najviše ovisi o tome koliko ga često ljeti nosite i gdje, te kako ga perete i sušite. Nažalost, nakon nekog vremena oni jednostavno postanu porozni ili se rastegnu, izgube elastičnost, a na to posebno utječu slana i klorirana voda i sunce. Većina kupaćih kostima danas se radi od umjetnih materijala – najlona, poliestera, likre ili mikrofibre, koji se brzo suše.
Kad kupujete kupaći kostim, gledajte da je od što čvršćeg materijala ili da ima dva sloja. Pamuk nije zahvalan materijal jer na njega kemikalije iz bazena ili UV zrake još jače utječu i brže se uništi.

Najveći neprijatelj kupaćem kostima su bazeni odnosno klor i kemikalije u bazenskoj vodi. Nisu mu skloni ni jacuziji, a nakon dužeg vremena i slana morska voda imat će negativan utjecaj na vaš omiljeni kupaći kostim. Danas postoje i oni koji stoji da su otporni na klor (tzv. chlorine resistance), a također i oni koji imaju UVA zaštitu.

2. Nakon kupanja…

Kad završite s kupanjem u bazenu ili u moru, nemojte ostaviti mokar kupaći kostim da se suši na suncu, a da ga prije toga niste isprali običnom vodom. Idealno je oprati ga blagim deterdžentom, no ako ste na plaži i nemate tu mogućnost niti vam se ona čini privlačnom jer ste na odmoru, ipak si dajte truda i ako možete isperite ga od klora ili soli pod tušem ili s vodom iz boce.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close