NovacVijesti

Obmana potrošača: Na jeftino uvozno mlijeko stavljaju šahovnice!?

MARKETINŠKI TRIK

Posljednjih mjeseci potrošačima se nudi uvozno, jeftino mlijeko na čija se pakiranja stavljaju različite varijacije hrvatskog znakovlja – šahovnice i kockice.


Na taj se način obmanjuje potrošače kako se radi o domaćem proizvodu, upozorava Hrvatska poljoprivredna komora čiji je Odbor za mljekarstvo pozvao državne institucije i inspekcije da pojačaju kontrolu na tržištu, piše agroklub.

Smatraju kako je ovo jedan od nedozvoljenih marketinških trikova koji dodatno zbunjuje potrošače jer na nacionalnoj razini postoji oznaka Mlijeko s hrvatskih farmi – jedina valjana i potvrda da ima svoju sljedivost i dolazi s farmi domaćih proizvođača.

“Zato apeliramo na inspekcije i institucije da pojačaju kontrole i potrošačima objasne prema kojim se to zakonskim osnovama vrši ova tržišna obmana“, kaže predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Iz Komore su apelirali i na trgovačke lance da se ne koriste ovim obmanjujućim potezima te stavljanjem različitih oznaka i državnog grba na jeftina uvozna mlijeka.

Više na agroklub.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close